Научноизследователски
строителен институт

КСБ и вестник „Строител“ откриха десета юбилейна фотоизложба

Експозицията по повод Деня на строителя се реализира със съдействието на Столичната община

default

Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев и кметът на Столичната община (СО) Йорданка Фандъкова откриха десетата юбилейна фотоизложба „Виж София – заедно строим за хората“. Експозицията, реализирана от КСБ и в. „Строител” със съдействието на СО, е разположена на „Галерия на открито - Мост на влюбените“ до НДК.

„Благодаря на всички, които уважихте откриването на Десетата юбилейна фотоизложба „Виж София – заедно строим за хората“. Традиционно я организираме с в. „Строител“ и със съдействието на Столична община по повод Деня на строителя и винаги даваме началото й в навечерието на Димитровден. С експозицията се стремим да покажем на гостите и жителите на столицата, че градът расте, развива се, става все по-модерен и красив благодарение на труда и професионализма на българските строители и активната инвестиционна политика на Столичната община“. Това каза председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

„Всеки, който разгледа 60‑те пана, ще види една малка част от това, което създавахме през последното десетилетие в София“, каза Йорданка Фандъкова. Тя беше категорична, че всичко, представено на снимките, е резултат от много работа. Кметът припомни, че през последните години строителният бранш и СО е трябвало да преодолеят сериозни предизвикателства. „Минахме през тежки кризи – пандемия, инфлация, енергийна криза, но не спряхме, защото работихме заедно и имахме ясна цел. Благодаря на всички, които допринесоха за промяната на града. Зад нея стои трудът на архитекти, проектанти, строители, надзорници. Пожелавам на КСБ и на всички строители да се справят с най-голямото предизвикателство – липсата на кадри, с което се сблъсква не само този сектор. Пожелавам Ви да мотивирате повече млади хора, които да могат да изпълняват важните задачи, пред които сте изправени. Благодарение на вашия труд София се развива“, подчерта Фандъкова.

На събитието присъстваха главният архитект на София Здравко Здравков, зам.-председателите на Управителния съвет на КСБ инж. Живко Недев и инж. Любомир Качамаков, който е и председател на ОП на КСБ - София, инж. Егмонт Якимов, член на ИБ и УС на КСБ, Апостол Глосов, член на УС на КСБ, арх. Иван Несторов, изп. директор на КСБ, председателят на СД на „Вестник Строител“ ЕАД инж. Пламен Пергелов, който е и член на комисията за ЦПРС, прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова. Церемонията уважиха инж. Цветелина Иванова, председател на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, Цветелина Бикарска, зам.-председател на ФНСС към КНСБ, Мая Косева, управител на „Научноизследователски строителен институт – НИСИ“ ЕООД, представители на строителни компании, на Националния клуб на строителите ветерани, ученици от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ и др.

„Всяка година изложбата е съставена от 60 пана. Това означава, че за 10 години сме показали 600 пана с успешно реализирани обекти в София“,

каза инж. Терзиев. Той отправи и поздрав към строителите по повод настъпващия професионален празник – 26 октомври.

default

„Искам да благодаря и на всички фирми партньори на експозицията, които през годините са ни помагали тя да бъде факт. Благодаря и на строителите, които неуморно градят. Искам да призова младите момчета и момичета от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, които присъстват днес тук, скоро да се влеят в редиците на строителните компании“, каза председателят на УС на Камарата.

В своето приветствие кметът Йорданка Фандъкова благодари на КСБ за добрата съвместна работа през всичките години, в които е била начело на Столичната община. „Искам да поздравя инж. Илиян Терзиев и Камарата на строителите, главния редактор Ренета Николова и целия екип на в. „Строител“ за реализирането на изложбата“, заяви Йорданка Фандъкова.

„За поредна 10-а година експозицията „Виж София – заедно строим за хората“ показва развитието и промяната на града“, каза още кметът Фандъкова.

Тя изрази надежда, че в бъдеще развитието на София няма да спре, а ще продължи с ускорени темпове, каквито са наложени в последните години. „София трябваше да догонва други столици и все още не ги е стигнала, затова не може да си позволи да има забавяне на темпото. Отново благодаря на КСБ за сътрудничеството през всички тези години, през които бях начело на Столичната община. Наистина заедно свършихме много работа, но и още много предстои“, подчерта кметът на СО. Тя изтъкна, че успехи се постигат, само когато се действа заедно в екип, а не в противопоставяне. „Продължавайте да влагате усилия за развитието на града и занапред“, обърна се към строителите Йорданка Фандъкова.

В края на церемонията инж. Илиян Терзиев връчи специални юбилейни плакети на фирмите, дългогодишни партньори на изложбата, някои от които подкрепят инициативата от самото й начало. „Връчваме Ви тези плакети с благодарност и признателност за подкрепата на ежегодната фотоизложба по повод Деня на строителя, както и за приноса Ви София да става все по-красив и модерен град“, каза председателят на УС на КСБ.

Главният редактор на в. „Строител“ Ренета Николова също изрази благодарност за подкрепата от името на екипа на изданието.

Плакети получиха „Гео­строй“ АД, „Главболгарстрой“ АД, „Хидрострой“ АД, „Калистратов Груп“ АД и „Джи Пи Груп“ АД. На „Устра Холдинг“ АД ще бъде изпратена благодарствена грамота.

За доброто партньорство, съдействието за реализиране на експозицията и приноса за развитието на София инж. Илиян Терзиев връчи юбилеен плакет на кмета на Столичната община Фандъкова.

още новини

Пишете ни
централен офис
бул. "Никола Петков" 86
гр. София, 1000
България
ул. "Илия Бешков" 1
гр. София, 1000
България
© 2019 nisi.bg | Всички права запазени! Информацията и документите на уебсайта на Научноизследователския строителен институт (НИСИ) са обект
на защита на авторското право и други форми на защита на интелектуалната собственост. В сайта са използвани снимки и илюстрации на НИСИ, "Булфото" и iStock by Getty Images/Guliver Photos.