Научноизследователски
строителен институт

НИСИ закупи последно поколение уред за измерване на топлопроводимост, топлинна дифузия и специфична топлина

Уреда е произведен от канадската компания Thermtest и ще бъде доставен през септември от официалния представител на Thermtest за България, Северна Македония и Сърбия – Институт по транспортно строителство и инфраструктура ООД.

Моделът на уреда е Heath Flow Meter-100, в който са интегрирани лесна за използване бърза техника за измерване на топлопроводимост и измерване на термично съпротивление на изолационни продукти, строителни материали, опаковки, сглобки и други. Измерването на топлопроводимостта е показател за способността на даден материал да провежда топлина и може да бъде критично за определяне на енергийната ефективност и топлинните характеристики на материалите. Топломерът на фирма Thermtest HFM-100 е проектиран и произведен да съчетава най-висока точност, повтаряемост, най-широк температурен диапазон и водещи в индустрията характеристики, всички това с изключителна финансова стойност. Работи по международните стандарти: ASTM C518, ISO 8301, и EN 12667.

още новини

Пишете ни
централен офис
бул. "Никола Петков" 86
гр. София, 1000
България
ул. "Илия Бешков" 1
гр. София, 1000
България
© 2019 nisi.bg | Всички права запазени! Информацията и документите на уебсайта на Научноизследователския строителен институт (НИСИ) са обект
на защита на авторското право и други форми на защита на интелектуалната собственост. В сайта са използвани снимки и илюстрации на НИСИ, "Булфото" и iStock by Getty Images/Guliver Photos.