Научноизследователски
строителен институт

Научноизследователският строителен институт отбеляза 120-годишнина

Научноизследователският строителен институт (НИСИ) отпразнува своята 120-годишнина с изискано тържество в хотел „Маринела“. Домакин на събитието бе управителят на НИСИ Мая Косева, а сред официалните гости бяха Весела Начева, началник на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството, Николай Найденов, директор на Националното тол управление, изп. директор на Камарата на строителите в България Валентин Николов, прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова, партньори, настоящи и бивши служители на Института.

„Още от средата на миналия век НИСИ е бил средището на научни изследвания за бранша и място, където са се разработвали стандартите в строителството“, сподели в началото Мая Косева. Тя подчерта, че в миналото нито един голям обект не е бил изграждан без строителната експертиза на Института. „Да си част от екипа ни е въпрос на чест. Ние имаме своето достойно място в строителния сектор. Нашите сътрудници са признати у нас и в чужбина“, каза още Косева.

От името на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова началникът на политическия кабинет Весела Начева отправи поздравителен адрес. Изп. директор на КСБ Валентин Николов приветства гостите и прочете поздравителен адрес от името на председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев. „Отправям нашите най-сърдечни поздравления по повод впечатляващата 120-годишнина на Научноизследователския строителен институт! Дейността на НИСИ е от важно значение за КСБ и за целия строителен бранш. Използвам случая да Ви благодаря за добрата комуникация и ползотворното сътрудничество с Камарата на строителите в България. Много са общите теми, по които можем да работим заедно. Надявам се експертната ни комуникация да продължи и с общи усилия да допринасяме още повече за просперитета на сектор „Строителство“, се казва в адреса на инж. Терзиев.

По време на тържеството бяха отличени дългогодишни служители на Института. Сред тях са проф. д-р Георги Цветков, работил цели 6 десетилетия в НИСИ, и главните асистенти и инженери - Цветана Гюрова, Камелия Глушкова, Виктория Василева, Емил Пенев, Мария Костова, Стефан Кондев.

още новини

Пишете ни
централен офис
бул. "Никола Петков" 86
гр. София, 1000
България
ул. "Илия Бешков" 1
гр. София, 1000
България
© 2019 nisi.bg | Всички права запазени! Информацията и документите на уебсайта на Научноизследователския строителен институт (НИСИ) са обект
на защита на авторското право и други форми на защита на интелектуалната собственост. В сайта са използвани снимки и илюстрации на НИСИ, "Булфото" и iStock by Getty Images/Guliver Photos.